20 november 2011

Sofia Bloggar: Kroppens hud

Vi blir bättre och bättre på att ta hand om huden i ansiktet, men kroppens har en tendens att glömmas bort. Vi grillar den på sommaren, och gömmer den torra ödlehuden under kläder under vintern. Inte alla, men många av oss. Mina kunder brukar gnälla på tidsbrist, att det tar sådan tid att smörja efter duschen. Jag håller verkligen med, men har också väldigt svårt för knastret som uppstår när man drar på sig byxorna...

Så lägg på några minuter på badrumsproceduren, det känns så mycket bättre och det behöver inte vara varken dyrt eller jobbigt. Nåja, det är inte gratis men det kostar oftast bara en bråkdel av ansiktsvården!

För det första, vatten torkar ut, till skillnad från vad en en inspirerande artikel som jag läste som tonåring visade, då det rekommenderades att man sköljde och blaskade huden länge och väl med den välgörande vätskan. Under, en bild av en smidig vacker kvinna. Nej, vatten återfuktar inte. Tvärtom. Så använd någonting riktigt milt rengörande i duschen. Seriously Mild Shower Gel från Beauté Pacifique är faktiskt mildare än rent vatten, och är lämplig för de riktigt torra vinterhudarna. Ingen tidsåtgång där inte, nåt ska man ju tvätta sig med!

För det andra, om man ska smörja sig, så kan man lika gärna göra det med något som ger mer än bara en tillfällig effekt. (Det tar lika lång tid.) Enriched  Moisturizing Body Lotion, Dry Skin ökar fuktnivåerna i huden med 65% efter en månads användning.

För det trejde, unna dig en klick Extra Dry Skin Fix på armbågar, knän, fötter dvs extra torr hud. OCH en klick av ansiktets mer dyrbara anti-agecremer på dekolletage och händer och andra områden du månar lite extra om. (Nu börjar vi eventuellt snacka springmarsch till bussen för att hinna, men det är det värt.)

För er som hellre flexar än upptäcker celluliter och bristningar i spegelbilden finns Sculpturing Body Gel samt Scars & Stripes.

Sen kan man helt ljudlöst och elegant smita in i silkesstrumpbyxorna. Eller fleeceoverallen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar