31 augusti 2011

Sofia bloggar: grova porer

En mycket vanlig fråga är hur man blir av med sina grova porer. Det korta svaret är: det blir man inte, men det går att förminska och dra ihop dem.

Det längre svaret är att porerna har man av en anledning, och de går inte att trolla bort. Det är ofta genetiskt vilken storlek på porerna man begåvats med, men de kan också gapa lite extra stort om man är trött och sliten, eller har solat för mycket. Och även om man har den hud man har, så går det faktiskt med rätt produkter att minimera porigheten.

Ett adstringerande (sammandragande) ansiktsvatten är första steget. Enriched Toner - all skin types har just adstringerande och desinficerande ingredienser som förfinar huden, och det är ett snabbt och enkelt sätt att fräscha till huden på morgonen.

En rejält exfolierande peeling gör susen istället för att klämma! Att tömma porerna fungerar mycket tillfälligt, det är avsevärt mycket bättre att "smälta ner" talg och döda hudceller som utgör själva pormasken. Clinical Exfoliator har fina små granulat som peelar i kombination av höga halter AHA- och BHA-syror. Denna produkt hör till Clinical-serien, dvs den medicinska delen av Beauté Pacifique och kan endast köpas via vissa hudspecialister, men den är väl värd ett besök hos en sådan. Vilket resultat den ger!

Slutligen en sammandragande lermask i klassisk anda, med porslinslera, Deep Pore Cleansing Mask ger just en porslinsliknande effekt på huden. Det har fungerat i århundraden och gör så fortfarande.

Hjälper inte enbart produkterna tillräckligt, så finns kemiska peelingar och IPL som ger synbara resultat på porstorleken. 

Men denna oro för grova porer... Kom ihåg att ingen, nästan ingen i alla fall, står så nära din näsa som du själv när du pressar den mot spegeln och ropar hjälp, och häpnar över ekot som studsar i kratrarna som sprider sig från näsan och över kinderna... de blir fler och fler ju längre du tittar... och djupare och djupare... Och jag kan nästan svära på att det inte är någon annan som ser dem. Men visst kan man försöka göra något åt det, och sedan ägna sig åt roligare saker!

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Tack för en trevlig blogg m många bra tips!
    Jag undrar ang. lermasken, ska man applicera den på torr el fuktig hy? (står inget om det på förpackningen), och ska man massera in den något eller bara stryka på?
    Du verkar ju ha stor erfarenhet av produkterna och hur man får ut bästa effekt av dem.
    Tack på förhand!

    SvaraRadera
  2. Hej! Och tack! Lermasken kan läggas på torr hud, dock väl rengjord, men också på lätt fuktig hud, då den blir en aning mildare (dvs utspädd). Man behöver inte massera in den särskilt omsorgsfullt, men stryka på den ordentligt så att den går ner i alla skrymslen och vrår i huden. Den ska torka på huden för att ge den där åtstramande effekten. Stelt blir det, men rent och snyggt efteråt! Lycka till, och hör av dig igen om du har fler frågor./Sofia

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket för svaret!

    SvaraRadera