22 augusti 2011

Sofia bloggar: Det senaste inom kollagenstimulering

Jag har arbetat med många av de lasrar och IPL-maskiner som finns på marknaden, och alla är de mer eller mindre kollagenstimulerande, dvs hudens elasticitet återställs och fina rynkor reduceras. Det senaste  inom området är Ellipse Photospraybehandling som ger 5 gånger mer kollageneffekt än med bara IPL! Och det fina är att det inte ens behövs någon ny maskin med i bilden.

Huden förbehandlas med en vätska som sprayas på huden i en timme innan IPL-behandlingen. Huden blir mycket ljuskänslig och därmed mottaglig för värmen som alstras i de djupare delarna av huden. Denna geniala idé kommer som det mesta från den medicinska världen. En behandling mot godartade hudförändringar som aktinisk keratos och andra solskador blev vips en otroligt populär rynkbehandling då man upptäckt positiva bieffekter på huden som behandlats. Patienterna som blivit av med sina solfläckar på ena kinden, kom tillbaka och ville ha motsvarande behanding på andra kinden för att den utslätande effekten varit så uppenbar...

Och det här har jag förstås längtat efter: en kollagenstimulerande behandling som har mer än bara subtila förbättringar att bjuda på. Till en rimlig kostnad. Dessutom är det snart höst, lugnet sänker sig, solen värmer milt men beskedligt och det är bara att rivstarta med en hejdundrande IPL-kur om man så vill. Det vill jag!

Kika på hur behandlingen går till här: http://www.youtube.com/watch?v=BxXXRNISErg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar