8 augusti 2011

Sofia bloggar: Vikten av fukt

Nu när den härliga sommaren pågår behöver inte huden lika mycket smörjning med feta och närande cremer som under vintern. Man kan nästan känna att det är så varmt och svettigt att man inte vill smörja huden alls. Vissa hudtyper kan däremot, särskilt om de utsätts för mycket direkt solljus, bli väldigt torra. I båda fallen bör man låta huden få en rejäl dos fukt istället, varje dag. Får huden inte fukt, producerar den mer talg och den onda cirkeln kan vara igång. Vem har inte varit yttorr med acneutslag och orenheter under ytan? T ex Enriched Moisturizing Creme - dry skin för den riktiga torrisen eller Oil-free moisturizer för den som har en fet och oren hud. Crème Paradoxe är cremen för den som aldrig vill smörja sig med något som inte har en föryngrande effekt!



En härlig fuktmask gör också susen, man kan till och med kan sova med den under natten om det är riktigt illa (läs rynkigt). Instant hydrating mask gör jobbet åt dig på några minuter!

A-vitamincremen bör man fortsätta med som vanligt, den hjälper huden att kontinuerligt reparera sig, och binda fukten till hudens djupare lager. Men som sagt, lite hjälp på traven av en extra fuktgivande creme på dagen kan göra underverk. Och ni: glöm inte solskyddet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar